Yaşam

Türk edebiyatında okunacak klasiklerden seçmeler

Türk edebiyatını bilmeden ve okumadan ne kadar verimli okuyabiliriz sorusu her zaman geçerliliğini koruyacaktır. Bu nedenle siz okuyucularımıza, çok okunan ve yayınlandıkları anda büyük ses getiren Türk klasiklerinden birkaçını öneriyoruz. Herkesin mutlaka okuması gereken kitaplar kütüphanelerde olması gereken eserlerdir.

İşte okunması gereken nadide Türk klasiklerinden sizin için seçtiğimiz seçki…

Aşk-ı Memnun

Aşk-ı Memnu, geçen yüzyılın başında Avrupai bir hayata girmekte olan toplumu bir yandan tanıtırken, diğer yandan realizmin gerektirdiği tüm unsurları başarıyla işlemiştir. Avrupa’da görülen ve Batılı romancıların kullandığı kalıtım ve determinizm olarak, gözlemleri ve ayrıntılı betimlemeleriyle Türk romanının bir parçası olmuştur. bir dönüm noktası oluşturdu.

Sayfa: 400

Araba Aşkı

Türk edebiyatının ilk gerçekçi romanıyla tanışma zamanı…

Sayfa: 280

Kürk Mantolu Madonna

İlk kez 1943’te yayınlanan Kürk Mantolu Madonna, günümüzün en sevilen ve en çok satan kitapları arasında yer alıyor. Yayınlandığı günden bu yana 1 milyondan fazla satan kitap hakkında birçok araştırma ve çalışma yapılmış, hakkında tezler yazılmış ancak bu başarının sırrı tam olarak çözülebilmiş değil. Onu bu kadar özel ve hala konuşuluyor kılan en büyük şey ise elbette Sabahattin Ali’nin usta kalemi ve başarılı ruh analizi.

Sayfa: 160

Dokuzuncu Yabancı Koğuş

Peyami Safa’nın başyapıtlarından Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, insan ruhunun derinliklerinde ve labirentlerinde dolaşan, hasta bir insanı ve onun psikolojisini konu alan ilk roman olması nedeniyle Türk edebiyatında değerli bir yere sahiptir.

Sayfa: 112

Fly Market

II. Abdülhamid himayesindeki İstanbul’a daha yakından bakacağınız bu çalışma ile Jön Türkleri de tanıyacak ve sürgünlerin geride bıraktığı yıkıma tanık olacaksınız. Dönem romanları okumayı sevenler için ayrı bir değeri olan Halide Edip Adıvar, çok satan eseri Sinekli Bakkal ile bu başarısını kanıtlıyor.

Sayfa: 424

vahşi

Wild, söz konusu dönemde köylerin ve köylülerin durumunu ele alarak kurtuluş çabalarına farklı bir perspektiften bakma fırsatı sunuyor. Bununla birlikte yazar, yarattığı farklı statüdeki karakterlerle aydın-köylü çatışmasını başarılı bir şekilde kurguya katar.

Sayfa: 214

Eylül

Edebiyatımızın ilk ruhani romanı sayılan Eylül, sembolik anlamda yazın başlangıcını biyolojik, eylül ayını duygusal olarak yaşayan Necip ve Suad’ın ruhlarının derinliklerine bir yolculuktur.

Sayfa: 200

hababam sınıfı

Edebiyatımızın Koca Çınarı Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı, cemiyetin tuttuğu olağanüstü bir aynadır.

Sayfa: 300

Yılanların İntikamı

İki kez filme alınmış, edebiyatımızın tartışmasız bir şaheseridir.

Sayfa: 280

Bereketli Topraklarda

Toplumcu gerçekçi edebiyatın öncülerinden Orhan Kemal, Türk toplumunun bir dönem yaşadığı sıkıntıları Bereketli Topraklar’da tüm yönleriyle kaleme alır. Orta Anadolu’dan iş bulmak için yola çıkan ve Çukurova’ya gelen üç arkadaşın hikâyesini anlatan kitap, bir insanın geçim kaynağı olması gerektiğinde karakterini değiştirebilecek kadar güçlü olabileceğini gözler önüne seriyor.

Sayfa: 400

Devlet Ana

Ana Devlet, Anadolu’nun Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan önceki görünümünü ve Anadolu insanının özlemlerini anlatırken, aynı zamanda güçlü, güvenli ve adil bir devlete olan ihtiyacını da ortaya koymaktadır. Kemal Tahir’in en değerli romanı sayılan Devlet Ana, onun niyetini en iyi yansıtan eserlerinden biri olarak kabul edilir.

Sayfa: 450

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu